Zanaravo.com - izdelki iz medicinskih gob, gojenje gob  
 
Prehranska dopolnila iz gobe svetlikava pološčenka (Ganoderma lucidum)


Svetlikava pološčenka (Ganoderma lucidum)

Gobe vrste svetlikava pološčenka Ganoderma lucidum, katere uporabljamo v naših izdelkih so gojene v čistem podeželskem okolju Evropske unije po smernicah ekološke pridelave. Naš lasten razvoj in tehnologija gojenja zagotavljata visoko kakovost in sledljivost preko celotnega proizvodnega postopka izdelkov, to je od gojenja kulture do končnega sušenja, mletja in ekstrakcij.
Čisto in mirno naravno okolje, bližina neokrnjene narave ter čist in svež zrak, tako gobam, ki tam rastejo, kot tudi nam, ki jih gojimo, omogočajo veliko pristnejši stik z naravo, visoko kakovost izdelkov ter to, da jih z veseljem in ljubeznijo pridelujemo za Vas.

Na tak način gojene gobe telesu zagotavljajo tisto, kar najbolj potrebuje. Z uporabo tovrstnih izdelkov si pomagamo povrniti ravnotežje in blagostanje.

Izdelki iz Ganoderme
Za nakup izdelkov kliknite tukaj.

Čaj gobe Ganoderma lucidum

Izdelek vsebuje zmleto gobo svetlikava pološčenka (Ganoderma lucidum) iz ekološke pridelave. Čaj je najenostavnejša ter najbolj naravna oblika, v kakršni se to gobo uporablja že tisočletja za odpravljanje najrazličnejših tegob. Kuhanje gobe v vroči vodi iz nje izloči širok spekter aktivnih polisaharidov. Te vrste polisaharidov – beta glukanov so dandanes široko priznane in dokazano izredno učinkovite v najrazličnejših znanstvenih in kliničnih študijah širom sveta.

Čaj gobe Ganoderma lucidum ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. V celoti je izdelan v Evropski uniji po smernicah ekološke pridelave ter je primeren za vegetarijance in vegane, saj ne vsebuje sestavin živalskega izvora.
Na voljo sta dve velikosti pakiranj tj. 50 in 100g.

Uporaba
3-10g suhe gobe (1-3 čajne žličke) dnevno prelijemo z vrelo vodo in pustimo stati 10 minut, nato precedimo. Gobo lahko poparimo dvakrat. Suho gobo - čaj lahko zaužijemo tudi vmešano v jogurte, sokove ali podobne jedi oziroma napitke. Za ta namen jo lahko še dodatno zmeljemo v mlinčku za kavo. Zaužitje cele gobe ne priporočamo osebam s slabšo prebavo, saj vsebuje velik delež težko prebavljivih vlaknin.


Za nakup izdelka kliknite tukaj.

Tinktura gobe Ganoderma lucidum
Tinktura predstavlja prehransko dopolnilo, ki združuje tako vodni kot tudi alkoholni ekstrakt svetlikave pološčenke. V vodnem delu so raztopljeni polisaharidi – beta glukani, v alkoholnem pa triterpeni. Obe skupini snovi sta močno raziskani ter znanstveno potrjeni kot varni, z množico najrazličnejših blagodejnih učinkov.
Tinktura vsebuje vodni in etanolni ekstrakt gobe ter podgobja svetlikave pološčenke (Ganoderma lucidum) iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelana brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Priporočamo jo ljudem, ki zaradi vsakodnevnega tempa nimajo priložnosti kuhati čaja ter tistim, ki slabše prebavljajo glivne vlaknine, saj jih tinktura ne vsebuje.
Na voljo sta dve velikosti pakiranj tj. 50 in 100ml.

Uporaba
15 - 30 kapljic enkrat do trikrat dnevno zmešanih v 2dl vode, čaja ali soka, najbolje pol ure po jedi.

Tinktura
Za nakup izdelka kliknite tukaj.

Galimmun® - prehransko dopolnilo iz gobe Ganoderma lucidum
Izdelek vsebuje zmleto trosnjake in podgobje gobe Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Vsebuje najširši spekter aktivnih sestavin svetlikave pološčenke saj vsebuje tako gobo kot tudi podgobje in njegove ekstracelularne komponente. Priporočamo jo tistim, ki veliko dajo na preventivo in ne prenesejo grenkega okusa čaja oz. tinkture. Galimmun® vsebuje velik delež najrazličnejših dobrodejnih vlaknin.
Na voljo sta dve velikosti pakiranj tj. 100 in 250g.

Uporaba
Eno do tri čajne žličke (5-15g) enkrat do trikrat dnevno, vmešano v jogurte, goste sokove ali jedi po kuhanju, lahko samostojno z nekaj tekočine. Priporočamo zaužitje po jedi. 

 

 

 
© Zanaravo.com 2006 - 2014